Pagina's

vrijdag 29 januari 2016

Pittige Indische gehaktballetjes


Voor 20 balletjes
4 bosuitjes, in dunne ringetjes
3 rode chilipepers, fijngehakt
1 ei
2 el maizena
500 g gehakt, half om half
2 uien, in ringen
2 teentjes knoflook, gehakt
olie, om in te bakken
100 ml ketjap manis
4 el oestersaus
3 tl sambal oelek
1 el bruine basterdsuiker
50 ml witte wijnazijn

Voor serveren
1/2 rode chilipeper, in dunne reepjes
1 bosuitje, in dunne ringetjes
3 takjes koriander, blaadjes geplukt
boerenbrood

Voorbereiding: Meng de bosui, chilipeper, het ei en de maizena door gehakt en kneed goed door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Rol er balletjes van.
Verhit een scheut olie in een pan en bak hierin de balletjes rondom bruin. Voeg de ui en deknoflook toe en bak tot ze glazig zijn. Voeg de ketjap, oestersaus, sambal, suiker en de azijn toe en gaar de gehaktballetjes. Laat de saus op zacht vuur inkoken tot sausdikte. Laat afkoelen en bewaar tot serveren afgedekt in de koelkast.

Serveren: Warm de balletjes in de saus op laag vuur op. Schep de balletjes in een schaal en bestrooi met chilipeper, bosui en koriander. Serveer met boerenbrood.

Bron: Danny Jansen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...