Pagina's

woensdag 27 januari 2016

Shepherd's pie


4 personen
2 el olijfolie
500 g rundergehakt
1 ui, gesnipperd
2 winterwortels, in blokjes
2 preien, in ringen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 el tomatenpuree
2 el bloem
250 ml rode wijn
350 ml runder- of kippenbouillon
1 el worcestersaus
1 el tijmblaadjes of 1/2 el gehakte rozemarijn

Voor de puree
750 kruimige aardappels, in stukken
50 g boter
3 el hete melk
3 el geraspte Parmezaanse of belegen kaas
2 eidooiers
paneermeel of kaas om te bestrooien

Bereiden: (50 minuten en 25 minuten oventijd) Verhit de olie en bak het gehakt rul. Schep uit de pan en laat uitlekken. Fruit de ui, wortel, prei en knoflook in het bakvet. Voeg tomatenpuree en bloem toe en bak even mee. Blus af met de rode wij en schenk de bouillon erbij. Voeg het gehakt toe en breng op smaak met de worcestersaus, tijm, zout en peper. Laat zonder deksel ca. 20 minuten zachtjes stoven zodat de saus iets dikker wordt. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de aardappels met zout gaar. Giet ze af, stoom ze droog en stamp de aardappels fijn met de boter, melk, kaas en eidooiers. Schep de gehaktsaus in de ovenschaal en dek af met de aardappelpuree. Bestrooi met extra paneermeel en zet de pie 20-25 minuten in de oven tot de saus langs de randen borrelt. Neem uit de oven en laat voor het serveren even rusten.

Bron: Boodschappen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...