zondag 31 januari 2016

Schwarzwalder kirschtorte

Bereidingstijd totaal 90 minuten

Voor de taart
7 eieren
250 g suiker
300 g bloem
2 el cacaopoeder

Voor de garnering
1 l koude slagroom
50 g suiker
3 zakjes klop-fix
400 g (zure) kersen (pot)
4 el maizena
50 à 100 ml kirsch
1 reep pure chocolade
een paar gekonfijte kersen

Bereiden
Voorbereiden 30 min, oven 30 min, bereiden 30 min.
Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Klop de eieren en de suiker met een handmixer ca. 15 minuten. Zeef de bloem en de cacaopoeder en schep voorzichtig door het eimengsel. Schenk het geheel in een ronde bakvorm en bak ca. 30 minuten in de oven. Laat de taart afkoelen en snijd horizontaal in drie gelijke lagen.
Klop de koude slagroom met de suiker en de klop-fix met een handmixer stijf.
Giet de kersen af en vang het sap op. Los de maizena op in een beetje kersensap. Breng de rest van het sap aan de kook en roer het maizenamengsel erdoorheen. Breng het sap opnieuw aan de kook. Haal de pan van het vuur, voeg de kersen toe, roer door en laat het sap afkoelen.
Meng ca. 20 ml kirsch met het kersenmengsel. Verdeel het kersenmengsel over de onderste laag van de taart. Verdeel 1/3 van de slagroom over het kersenmengsel.
Leg de tweede laag van de taart erop en druk voorzichtig aan. Bestrijk de laag van een deel van de overig kirsch en 1/3 van de slagroom.
Leg de derde laag erop en bestrijk deze laag met rest van de kirsch. Verder de rest van de slagroom met een spuitzak gelijkmatig over de boven- en zijkant van de taart.
Maak met een dunschiller chocoladekrullen en strooi die over de boven- en zijkant van de taart. Garneer eventueel met de slagroomrozetten en gekonfijte kersen.

Bron: Saveurs

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...