maandag 1 februari 2016

Calvadoskarbonades met franse erwtjes

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten
800 g vastkokende aardappelen, schoongeboend
400 g verse doperwten (of diepvries)
50 g boter
4 ribkarbonades, op kamertemperatuur
2 sjalotten, fijngesneden
50 g rauwe ham, in reepjes
1 kropsla, nerf verwijderd en grof gescheurd
1 goudrenet, in parten
50 ml calvados
75 ml room
1 tl dragon

Bereiden
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Kook de erwten in 8 minuten knapperig gaar in ruim water met zout.Verwarm in een koekenpan 25 g boter. Bestrooi de karbonades met zout en peper. Bak het vlees op halfhoog vuur bruin in 4-6 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van de karbonade. Door zachtjes te bakken blijft de karbonade sappig.
Smelt in een hapjespan de resterende 25 g boter. Bak hierin de sjalot met de hamreepjes. Voeg de erwten toe en bak 3 minuten mee. Schep de kropsla erdoor en laat het blad in nog geen minuut slinken. Breng op smaak met zout en peper.
Neem intussen het vlees uit de pan en houd warm in aluminiumfolie. Bak in het bakvet de appelpartjes aan beide kanten bruin. Blus af met de calvados en schraap de aanbaksels met een spatel los. Schenk de slagroom en dragon erbij en laat de saus iets inkoken. Terwijl het vlees in de folie ligt, komt er nog wat vocht uit. Roer dit bij de calvadossaus en warm nog 1 minuut mee. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de karbonades over 4 borden. Schep de appel-calvadossaus over het vlees. Schep de erwten erbij en serveer met de aardappelen.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...