Pagina's

zaterdag 6 februari 2016

Gestoomde kabeljauw met salsa en banaanfritters

4 personen
1-2 grote of 4 kleine banaanbladeren of bakpapier
600 g kabeljauw, verdeeld in 4 moten
ook nodig: keukentouw

Salsa
4 tomaten, vruchtvlees in blokjes
3 lente-uien, fijngesneden
2 tl fijngehakte rode chilipeper
2 tl fijngehakte groene peper
3 el limoensap
rasp van 1/2 limoen en 4 el limoensap
4 el olijfolie
2 tl verse gember, fijngesneden
5 kerstomaatjes, in kwarten
8 el verse koriander, grof gehakt en extra voor garnering

Banaanfritters
95 g fijne polenta
65 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
1/2 tl kaneel
1/2 tl gemalen chipotlepeper of cayennepeper
1 ei
100-200 ml karnemelk
2 bananen, geprakt
15 g gepofte quinoa
50 g mais, uit blik
zonnebloemolie

Bereiden: (45 minuten) Meng voor de salsa alle ingrediënten en breng flink op smaak met zout. Zet weg tot gebruik.
Meng voor de fritters in een kom eerst de polenta en het bakmeel, 1/2 tl zout, kaneel en chipotlepeper. Druk een kuiltje in het midden en voeg het ei en een beetje van de karnemelk toe. Roer vanuit het midden tot een di beslag en voeg dan al roerend in delen zoveel van de karnemelk toe dat je een stevig maar nog roerbaar beslag hebt. Roer de rest van de ingrediënten door het beslag.
Verwarm steeds 1-2 el zonnebloeolie in een koekenpan en schep bergjes van het beslag in de pan zodat platte koeken met een diameter van 10 cm ontstaan. Bak ze in 2-3 minuten per kant mooi goudbruin en gaar. Houd de fritters warm onder folie.
Was intussen het banaanblad en knip 1 of 2 bladeren in 4 royale stukken. Verpak elk stuk kabeljauw in een stuk bananenblad, bind losjes dicht met keukentouw en stoom gaar in 6-7 minuten in een stoompan of bamboe stoommandje. Serveer met de salsa en de banaanfritters.

Bron: Delicious

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...