donderdag 11 februari 2016

Paddenstoelenrisotto met biefstuk en venkelzaad

Hoofdgerecht voor 4 personen.
Bereiden 30 minuten.

Ingrediënten
15 g gedroogde gemengde paddenstoelen
6 el olijfolie, om te bakken
1 sjalot, fijngesneden
1 tl venkelzaad
200 g risottorijst
125 ml droge witte wijn
650 ml paddenstoelen of groentenbouillon
150 g verse paddenstoelen, in stukken
1 teen knoflook,fijngehakt
4 biefstukjes à 150 g, op kamertemperatuur
2 el mascarpone
25 g Parmezaanse kaas, geraspt + extra
rucola
extra vierge olijfolie, om te besprenkelen

Bereiden
Doe de gedroogde paddenstoelen in een schaaltje en schenk er zoveel heet water op dat ze net zijn bedekt. Laat ze 10 minuten weken.
Verhit in een wijde pan met dikke bodem 2 el olijfolie. Fruit de sjalot 1 minuut. Voeg het venkelzaad toe en bak 1 minuut mee. Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glazig zijn.
Schenk de wijn erbij en laat al roerend de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen. Voeg dan steeds een soeplepel bouillon toe en laat de rijst de bouillon zachtjes kokend helemaal opnemen voordat je een volgende lepel toevoegt. Kook de rijst in 15 minuten beetgaar. Voeg na 10 minuten de gedroogde paddenstoelen met het gezeefde weekvocht toe.
Verhit intussen in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de verse paddenstoelen in 3 minuten beetgaar. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Schep de paddenstoelen op een bord. Schenk de rest van de olijfolie in de koekenpan. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak ze op hoog vuur bruin van buiten en rosé van binnen. Neem het vlees uit de pan en laat in aluminiumfolie rusten.
Neem de risotto van het vuur. Meng er de paddenstoelen, de mascarpone en de kaas door. Breng op smaak met peper. Schep vlak voor serveren de rucola erdoor zodat de blaadjes knapperig blijven.
Schep de risotto op 4 borden. Snijd de biefstukjes in plakjes en leg ze op de risotto. Garneer met wat extra rucolablaadjes. Schaaf er nog wat krullen Parmezaamse kaas over en besprenkel  met extra vierge olijfolie.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...