Pagina's

vrijdag 5 februari 2016

Spinazierisotto met pompoenpitten

4 personen
3 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
200 g risottorijst
500 ml hete groentebouillon
600 g ontdooide spinazie, gesneden
1 el koude boter
25 g versgeraspte Parmezaanse kaas
nootmuskaat
20 g pompoenpitten, licht geroosterd






Bereiden: (30 minuten) Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui ca. 5 minuten. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut mee. Voeg de rijst toe en roerbak kort. Giet wat bouillon erbij en blijf roeren tot de rijst de bouillon heeft opgenomen. Giet dan weer wat bouillon erbij en herhaal dit al roerend ca. 20 minuten tot alle bouillon op is.
Laat de spinazie uitlekken en roer knijp al het vocht eruit. Roer de spinazie aan het eind van de kooktijd door de risotto samen met de boter en de kaas. Breng op smaak met peper en nootmuskaat.
Serveer de risotto op warme borden en bestrooi met de pompoenpitten. Lekker met een stukje zalm.

Bron: ?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...