zondag 25 september 2016

Stoof van kikkererwten en courgette

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 50 minuten

Ingrediënten
1 courgette
2 uien
2 teentjes knoflook
1 el olijfolie
1 tl milde paprikapoeder
1 tl gemalen komijn (djinten)
1 tl gemalen koriander (ketoembar)1 blik gepelde tomaten (400 g)
1 blik kikkererwten (400 g)

Bereiden
Courgette wassen, schoonmaken en in dikke plakken snijden. Plakken in vieren snijden. Uien pellen en in stukken snijden. Knoflook pellen en grof hakken. In pan olie verhitten. Ui en courgette ca. 5 minuten al omscheppend bakken. Paprikapoeder, komijn, koriander en knoflook erdoor scheppen en nog ca. 1 minuut bakken. Tomaten met sap erbij schenken en aan kook laten komen. Mengsel afgedekt ca. 20 minuten zachtjes stoven. In zeef kikkererwten laten uitlekken en door groenten scheppen. Groenten nog ca. 10 minuten zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper.

Bron: Allerhande

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...