woensdag 30 november 2016

Aardappelpuree met prei

Recept voor 6 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten
1.2 kg kruimige aardappelen
2 preien
2 uien
2 tenen knoflook
3 el olijfolie
25 g bieslook
125 g verse roomkaas met kruiden (bakje)

Bereiden
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 15 min. gaar.
Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes.
Verhit de olie en bak de prei, ui en knoflook 10 min. op middelhoog vuur.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper.
Snijd de bieslook fijn. Meng het preimengsel, de roomkaas en bieslook door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout, en warm nog 2 min. door.

Bron: Allerhande

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...