donderdag 24 november 2016

Lekkerbekjes met eiersaus

Recept voor 2 personen
Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten
300 g stevige visfilet
sap van een halve citroen
zout, peper
50 g bloem
1 tl chilipoeder
1 klein ei
1 dl melk
Voor de eiersaus
1 hardgekookt ei
3 el mayonaise
2 el zure room
2 tl geraspte mierikswortel
1 el citroensap
2 el fijngehakte peterselie
zout, peper

Bereiden
Maak eerst de eiersaus. Prak in een diep bord het ei fijn en meng de overige ingredienten erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Verhit in een frituurpan olie tot 175 graden.
Snijd de filets in 4 à 6 stukken, controleer de vis op graatjes. Besprenkel de filets met wat citroensap en bestrooi ze met zout en peper.
Roer in een kom de bloem en chilipoeder met het ei en de melk tot een glad beslag. Haal de visfilets door het beslag en frituur ze in 5 min goudbruin en gaar.Laat de lekkerbekjes op keukenpapier uitlekken en houd ze warm in de oven (100 graden). Leg de lekkerbekjes op 2 borden en schep de eiersaus ernaast.

Bron: Onbekend

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...