dinsdag 15 november 2016

Prei-aardappelpureeschotel met gehakt

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 45 minuten, oventijd 35 minuten

Ingrediënten
300 g gehakt
1 ui
1 blikje tomatenpuree
worchestershiresaus
1 kg aardappelen
zout
ca. 350 g gesneden prei1 el azijn
peper
25 g boter
250 ml melk
1 ei
paneermeel

Bereiden
Aardappelen schillen, wassen en in stukken snijden. In pan met weinig water en zout aardappelen in 20 min gaarkoken. In andere pan met weinig water en zout prei in 10 min bijna gaarkoken.

Ondertussen ui pellen en fijnsnipperen. Gehakt rulbakken met 1 el boter. Ui en tomatenpuree toevoegen en 5 min zachtjes meebakken. Op smaak brengen met enkele druppels worchestershiresaus.

Prei afgieten. Azijn en peper toevoegen. Door elkaar scheppen.

Aardappelen afgieten en fijnstampen. 1 el boter toevoegen. Al roerende zoveel melk toevoegen tot een luchtige puree ontstaat. Erdoor roeren: ei, zout en peper.

Wijde ovenschaal invetten. In ovenschaal gehakt scheppen. Helft van de puree erover verdelen. Prei erop scheppen en bedekken met de rest van de puree. Paneermeel erover strooien en de rest van de boter over de preischotel verdelen.

Oven voorverwarmen op 200 graden. In het midden van de oven in 35 min groudbruin en heet laten worden.

Bron: Onbekend

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...