zondag 4 december 2016

Geroosterde worteltjes met tijm

Recept voor 6 personen
Bereidingstijd 20 minuten, oventijd 50 minuten

Ingrediënten
1 bos bospeen, in de lengte gehalveerd
40 g boter, in blokjes
4 takjes tijm, blaadjes afgeplukt
1 el olijfolie
80 ml witte wijn
sap van 1 navelsinaasappel

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een grote braadslee met een groot vel aluminiumfolie en laat dit royaal over de randen hangen. Schik hierin de worteltjes naast elkaar en strooi de boterblokjes,tijmblaadjes en flink wat zout en peper erover. Besprenkel met de olijfolie, de witte wijn en het sinaasappelsap.
Dek de worteltjes af met een vel aluminiumfolie en vouw de folie goed dicht zodat je een gesloten pakketje krijgt. Rooster de worteltjes 50 minuten gaar.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...