zondag 15 januari 2017

Norimaki

Recept voor 24 sushi
Bereidingstijd 45 minuten

Ingrediënten
1/2 recept sumeshi (sushirijst)
2 norivellen, gehalveerd
wasabi

100 g verse zalmfilet
2 tl fijngehakte bosui
2 tl mayonaise
zout en peper

100 g surimi
1 el mayonaise
1/2 el chilisaus

shoyu
ingemaakte gember

Bereiden
Leg een sushimatje op een werkvlak en leg er een half norivel op. Verdeel met natte handen 60 g rijst in een mooie laag over de nori maar laat 2,5 cm van het vel vrij. Verdeel een kleine hoeveelheid wasabi over de hele breedte in het midden van de rijst, afhankelijk van de vulling. Leg de vulling erop in een laag van ongeveer 1 cm. Rol het matje op. Snijd in 6 stukken.

Gril de zalmfilet 2 min per kant. Laat afkoelen. Doe de filet in een kom en breek in stukken. Roer er de lenteui, mayonaise, zout en peper door.

Meng de surimi met de mayonaise en de chilisaus.

Serveer met shoyu en ingemaakte gember.

Bron: Onbekend

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...