vrijdag 18 oktober 2019

Italiaanse appeltaart

Recept voor
Bereidingstijd

Voor het deeg
150 gr boter, op kamertemperatuur
150 gr suiker
200 gr zelfrijzend bakmeel (of 200 gr bloem met 6 gr bakpoeder)
100 gr bloem
1 ei
¼ tl zout

Voor de vulling
500 gr moesappels
2 el citroensap
25 gr suiker
1 el custardpoeder

Verder nodig
boter, om in te vetten
1 ei, losgklopt
poedersuiker, om te bestuiven

Bereiden
Kneed in een keukenmachine of met een mixer met deeghaken een soepel deeg van alle ingrediënten voor het deeg. Laat het deeg verpakt in plasticfolie minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een springvorm van 24 centimeter in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Rol tweederde van het deeg uit tot een deeglap van 3 millimeter dik. Bekleed er de vorm mee, met een opstaande rand van 3 centimeter.

Schil voor de vulling de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in dunne schijfjes. Schep ze om met het citroensap en de suiker. Bestrooi de deegbodem met het custardpoeder en verdeel daar de appelschijfjes over. Bestrijk de deegrand met het losgeklopte ei.

Rol de rest van het deeg uit tot een deeglap van 3 millimeter dik. Snijd het deeg in brede repen en maak daar een vlechtwerk mee op de taart. Bestrijk het deeg aan de bovenkant met losgeklopt ei.

Bak de Italiaanse appeltaart in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen in de vorm en bestuif ‘m voor het serveren met poedersuiker.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...