zondag 27 oktober 2019

Kabeljauwgratin met bloemkool en broccoli

Foto: Libelle lekker
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten, oventijd 30 minuten

Ingrediënten
kabeljauw 600 g
broccoli 1
bloemkool 1
aardappels 800 g
Passendale (in sneetjes)175 g
melk 150 ml
boternootmuskaat
peper en zout

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af, pureer en meng met de melk, een klontje boter, nootmuskaat, peper en zout. Stamp tot een gladde puree.
Snij de broccoli en de bloemkool in roosjes en kook ze, apart, in 5 minuten beetgaar. Laat meteen schrikken onder koud water.
Beboter een ovenschaal. Snij de kabeljauw in stukken en schik ze in de schaal. Verdeel er de aardappelpuree over en duw er de bloemkool- en broccoliroosjes in.
Scheur de plakjes kaas in kleine stukjes en verdeel ze over de schotel. Zet 30 minuten in de oven.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...