Pagina's

zaterdag 10 maart 2012

Zalmtompouce met saffraansaus

4 personen:
- 150 ml droge witte wijn
- 100 ml visfond
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 1 envelopje saffraan
- 4 blaadje roomboterbladerdeeg, ontdooid
- 1 eierdooier, losgeklopt
- grof zeezout
- 4 stukken zalmfilet à 125 g
- 2 el boter, gesmolten
- 250 ml slagroom


Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook in een pan de wijn en fond met het sjalotje en saffraan op hoog vuur in tot een kwart over is.
Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met eierdooier. Bestrooi met zeezout en versgemalen peper en bak ze in 20 min goudbruin. Laat ze op een rooster afkoelen en snijd ze overlangs open in een boven en onderkant.
Bestrooi de zalm met zout en peper en bestrijk ze met de gesmolten boter. Gril de zalm 8 min.
Roer de room door het wijnmengsel en laat inkoken tot een mooi gebonden saus. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de onderste helft van het bladerdeeg op 4 warme borden en leg de gegrilde zalm erop. Bestrooi eventueel  met verse bieslook en leg de bovenkanten van het bladerdeeg erop. Serveer met de saus er apart bij.
Lekker met sperziebonen met tomaatjes.

Bron: Allerhande

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...