Pagina's

zaterdag 3 maart 2012

Risotto primavera uit de oven

4 personen:
- 3 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 300 g risottorijst
- 100 ml droge witte wijn
- 1 liter kippen- of groentenbouillon
- 1 courgette, in blokjes
- 100 g aspergepuntjes, in stukjes van 3 cm
- 200 g tuinerwten, extra fijn (diepvries)
- 40 g boter
- 1 tl citroensap
- 100 g parmezaanse kaas, geraspt
- zout en versgemalen peper

Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een pan. Fruit de sjalot zachtjes glazig. Schep de rijst erdoor en bak de korrels al omscheppend glazig. Schenk de wijn erbij en laat het vocht zachtjes verdampen. Schep de risotto in een ingevette ovenschaal en giet de hete bouillon erbij. Dek goed af met aluminiumfolie en zet 15 min in de oven. Voeg de courgette, aspergepuntjes en tuinerwten toe, roer goed door en zet nog 20 min in de oven. Roer de rest van de boter, het citroensap en de helft van de kaas door de risotto en laat nog 5 min afgedekt staan. Lekker met kalfsoester.

Bron: Aangepast recept uit Allerhande

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...