Pagina's

zondag 13 mei 2012

Cajun-kipspiesjes met wortel-notenrijst

4 personen:
handje rozijnen, gewassen en uitgelekt
500 wortels, in halve plakjes
1 ui, gesnipperd
1 el boter
300 g rijst
1 1/2 groentebouillonblokje
500 g kipfilet, in blokjes
2-3 el olie
2 el tomatenketchup
1 el ananasjam
1 el sojasaus
1 tl gemalen kruidnagel
                                              cayennepeper

Bereiden: Breng 600 ml water aan de kook (in de waterkoker). Verhit de boter in een pan en fruit de ui en wortels. Voeg de rijst toe en bak hem kort mee. Voeg de rozijnen toe, giet het kokende water er overheen en roer de bouillonblokjes erdoor. Laat afgedekt op laag vuur 15 min koken. Roer de ketchup, ananasjam, sojasaus en kruidnagel door elkaar. Breng op smaak met cayennepeper.
Rijg de kipfilet aan de spiesen en breng op smaak met zout. Verhit de olie in een grote pan en bak de spiesen 3-4 minuten. Draai regelmatig om. Bestrijk het vlees met de marinade en bak op middelhoog vuur 4 minuten verder. Serveer eventueel met sperziebonen met pijnboompitjes.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...