Pagina's

zondag 26 augustus 2012

Hamburgers met romige cantharellen

6 personen
- 500 g cantharellen
- 1 ui, gesnipperd
- 750 half-om-half gehakt
- 1 ei
- 2 el gebakken uitjes (bakje)
- 4 el paneermeel
- 2 el magere kwark
- zout en peper
- 100 g ontbijtspek
- 3 el olie
- 1 tl bloem
- 100 ml slagroom
- 1/2 groentebouillonblokje
                                              - 3-4 takjes platte peterselie

Bereiden: Kneed het gehakt met het ei, de gebakken uitjes, het paneermeel en de kwark. Breng op smaak met peper en zout en vorm ca. 12 hamburgers van het gehakt en omwikkel elke burger met 1/2 plakje onntbijtspek. Verhit 1 el olie in een grote pan en bak de burgers 6-8 minuten per kant.
Verhit ondertussen 2 el olie in een andere pan en bak de cantharellen al roerend in ca 5 minuten goudbruin op hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper en neem uit de pan. Fruit de ui in het bakvet, bestrooi met de bloem en bak hem kort mee. Blus af met 250 ml water en de slagroom, breng aan de kook en roer het bouillonblokje erdoor. Kook al roerend ca 5 minuten op laag vuur. Snijd de peterselie in reepjes en roer door de saus. Voeg de cantharellen toe en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de hamburgers met de romige cantharellen. Lekker met stokbrood of gebakken aardappels.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...