Pagina's

zaterdag 25 augustus 2012

Citroenkwark met bosbessen

6 - 8 personen
- 500 g bosbessen
- 1 citroen (biologisch)
- 500 g magere kwark
- 75 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje slagroomversteviger
- 250 ml slagroom
- 40 g cornflakes
- 4 el bruine suiker



Bereiden: Maak de bosbessen schoon en laat ze goed uitlekken. Was de citroen met heet water en wrijf hem droog. Rasp de schil dun eraf en pers de citroen uit.
Meng de kwark met het citroensap en de citroenschil, de suiker en de vanillesuiker. Klop de slagroom stijf en voeg hierbij geleidelijk de slagroomversteviger toe. Spatel de slagroom door de kwark.
Doe de helft van de slagroomkwark in een platte schaal en strijk hem glad. Verdeel de bosbessen er gelijkmatig overheen. Bestrooi met de cornflakes en strijk de overige slagroomkwark eroverheen.
Strooi de bruine suiker over de kwark en zet hem ca. 30 min. in de koelkast. Of karamelliseer de suiker goudbruin met een gasbrander.

Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...