Pagina's

zaterdag 6 oktober 2012

Champigononragout met citroen en dragon

4 personen
- 100 g roomboter
- 1 ui, fijngesneden
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 300 g oesterzwammen, in stukjes
- 200 g kleine champignons, in kwarten
- 60 g bloem
- 700 ml groentebouillon
- rasp en sap van 1 citroen
- 20 g dragon, fijngesneden + blaadjes voor garnering
- 2 lente-uitjes, fijngesneden
- 4 harde bruine broodjes


Bereiden: Verwarm 40 g van de boter in een ruime pan met dikke bodem en bak hierin de ui, knoflook en paddenstoelen ca. 5-7 minuten goudbruin. 
Verwarm in een ruime steelpan de rest van de boter en roer de bloem erdoor. Laat het al roerend een paar minuten bakken zodat de bloem mooi gaar wordt. Voeg de bouillon al roerend beetje voor beetje toe, zodat de saus mooi gebonden en glad wordt. Voeg de citroenrasp en gebakken paddenstoelen toe en roer goed door. Voeg tot slot de fijngesneden dragon, lente-ui en versgemalen peper, zout en citroensap naar smaak toe. Lekker met rijst en gestoomde broccoli.

Tip: Deze champignonragout is ook erg lekker als lunch, met broodjes erbij of in warme pasteibakjes van bladerdeeg.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...