Pagina's

zondag 7 oktober 2012

Risi e bisi

4 personen
- 1 ui, gesnipperd
- 150 g pancetta, in reepjes
- 1 l bouillon
- 1 el olijfolie
- 300 g risottorijst
- 300 g verse doperwtjes
- 50 g Parmezaan
- 1 el boter
- zout en peper




Bereiden: Verhit de olijfolie in een pan en fruit er de ui en de pancetta ca. 2 minuten in.
Voeg de rijst toe en bak hem ca. 4 minuten tot hij glazig wordt. Giet zo veel hete bouillon bij de rijst zodat hij net onder staat. Kook de rijst op matig vuur rustig gaar en voet telkens als de bouillon is opgenomen wat nieuwe toe. Voeg na 12 minuten de doperwtjes toe en laat de risotto nog ca. 4-5 minuten koken. Roer zo min mogelijk in de rijst.
Rasp de Parmezaan. Neem de risotto van het vuur en laat hem ca. 1 minuut rusten. Roer nu de Parmezaam en de boter door de risotto en breng hem op smaak met zout en peper. Serveer direct.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...