Pagina's

maandag 8 oktober 2012

Penne al forno

4 personen
- 2 wortels, fijngehakt
- 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 2 rode pepers, fijngehakt
- 400 g penne
- zout en peper
- 500 g half-om-half gehakt
- 2 el tomatenpuree
- 150 ml droge rode wijn
- 850 tomatenblokjes (blik)
- 6 takjes basilicum
- 250 g mozzarella

Bereiden: Verhit voor de saus de olie in een grote pan. Rul het gehakt al roerend 6-8 minuten. Voeg de groenten, de ui en de pepers toe en bak alles 2-3 minuten mee. Roer de tomatenpuree erdoorheen en bak hem kort mee. Giet de wijn en de tomatenblokjes met het sap erbij en breng aan de kook. Laat afgedekt ca. 10 minuten koken op laag vuur.
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pluk de basilicumblaadjes van de takjes. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Laat de pasta uitlekken en doe hem terug in de pan. Voeg de saus en de basilicum toe en meng alles door elkaar. Doe de pasta in een ovenschaal. Snijd de mozzarella in kleine stukjes en strooi over de pasta. Bak 20-25 minuten in de oven.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...