Pagina's

woensdag 10 oktober 2012

Roergebakken kipfilet met pompoen en aubergine

4 personen
- 1 el paprikapoeder
- 1 el tl kaneelpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 5 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 500 g kipfilet, in blokjes
- 1 kleine aubergine, in blokjes
- 1 ui, in halve ringen
- 250 g pompoen, geschild, in blokjes
- 2 teentjes knoflook, in plakjes
- 1 bosje koriander of platte peterselie, fijngehakt


Bereiden:
Vermeng de specerijen met wat zout en peper, 3 eetlepels olie en het citroensap. Schep de blokjes kip hier doorheen en laat een half uur marineren. Bestrooi de aubergineblokjes met zout, leg ze in een vergiet en laat ze een half uur staan.
Verwarm de rest van de olie in een hapjespan of wok. Spoel wat water over de aubergineblokjes en droog ze goed in een keukendoek. Roerbak de uiringen en pompoen blokjes eerst een paar minuten. Voeg dan de aubergine, kip en knoflook toe en bak nog circa 5 à 8 minuten tot alles mooi bruin en gaar is. Serveer het gerecht bestrooid met koriander. Lekker met rijst of couscous.

Bron: Boodschappen.nl


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...