Pagina's

vrijdag 14 december 2012

Gratin Dauphinois

4 personen
- 500 g aardappelen
- 1 teentje knoflook
- 300 ml room
- eventueel 75 g geraspte belegen kaas
- klontjes boter








Bereiden: (15 minuten, wachten 1,5 uur) Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van een paar millimeter (mandoline). Spoel ze af en dep ze met een theedoek droog. Leg ze laag voor laag in een ondiepe ovenschaal die ingewreven is met knoflook en goed beboterd is. Bestrooi met peper en zout.
Giet er 300 ml slagroom over, strooi er eventueel de geraspte kaas over, leg er wat klontjes boter op en zet de schaal 1,5 uur in een oven van 150 graden. Zet de oven de laatste 10 minuten flink hoog zodat de aardappelen een mooi goudbruin korstje krijgen.

Bron: Okoko

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...