dinsdag 25 december 2012

Rundermedaillons met paddenstoelen en aardappels

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 75 minuten

Ingrediënten
40 g parmezaan
1 kg aardappels
4 el olijfolie
zout en peper
5 el boter
3 el paneermeel
1 ui, gesnipperd
300 g eekhoorntjesbrood, in stukken
300 g champignons, in stukken
500 g sperziebonen
4 runderfiletsteaks van 4 cm dik (ca, 180 g)
4 plakjes ontbijtspek
1 el + een beetje suiker
5 el balsamico

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de parmezaan. Schil de aardappels, was ze en snijd de aardappels in dunne plakken maar snijd ze niet helemaal door. Leg de aardappels in een ingevette ovenschaal. Druppel 2 el olie over de aardappels en bestrooi ze met zout en peper. Bak de aardappels 45 minuten in de oven. Smelt 2 el boter. Bestrijk de aardappels na ca. 30 minuten met de gesmolten boter. Bestrooi ze met het paneermeel en de parmezaan en bak ze tot het einde van de baktijd verder.
Gaar de bonen ca. 10 minuten in kokend water met wat zout.
Dep het vlees droog. Omwikkel het met het ontbijtspek en bind vast met keukengaren. Verhit 1 el olie in een pan. Bak eerst de spekrand rondom aan en bak daarna de steaks aan elke kant 3-4 minuten goudbruin. Breng op smaak met zout en peper. Wikkel de steaks in aluminiumfolie en laat ze ca. 8 minuten rusten.
Verhit 1 el olie in het bakvet en bak daarin de paddenstoelen al roerend 2-3 minuten. Voeg 2 el boter toe en bak ze nog 2 minuten verder. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi het geheel met 1 el suiker en laat kort karamelliseren. Blus de paddenstoelen af met de balsamico en 5 el water, breng ze aan de kook en laat 1-2 minuten zachtjes koken. Breng nogmaals op smaak met zout, peper en suiker.
Laat tussendoor de bonen uitlekken. Verhit 1 el boter in een pan. Fruit daarin de uien. Voeg de bonen er weer aan toe en wentel ze in de boter. Neem de medaillons uit de folie en giet het braadvocht over de paddenstoelen. Dien alles op.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...