Pagina's

woensdag 26 december 2012

Spaanse kippenstoof met paprika

4 personen
- 2 el olijfolie
- 4 kippenbouten
- 1/2 chorizoworst, in plakjes (à 250 g)
- 1 ui, in ringen
- 1 zakje paprikamix (3 stuks), in reepjes
- 125 ml droge witte wijn
- 1/2 bakje tijm (à 15 g)
- 1 stokbrood








Bereiden: (15 minuten, wachten 30 minuten) Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kippenbouten in 3 min. rondom bruin aan. Leg ze in de braadslee. Bak de chorizo en ui 3 min. in dezelfde koekenpan. Doe de paprika erbij en bak nog 2 min. Schep bij de kip in de braadslee.
Schenk de wijn erbij en leg de takjes tijm rond de kippenbouten. Bestrooi met peper en zout. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
Stoof de kippenbouten in ca. 30 min. gaar in de oven. Serveer met het stokbrood.

Bron: Allerhande

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...