Pagina's

donderdag 27 december 2012

Salade met geroosterde pompoen en ham

4 personen
- 4 sjalotten, gesnipperd
- 1 hokkaidopompoen (ca. 850 g), in smalle repen
- 6 el olijfolie
- zout en peper
- suiker
- 8-10 el witte balsamico
- 600 g eikenbladsla
- 150 g parmaham in dunne plakjes
- olijfolie extra vièrge
- 1-2 el pompoenpitten



Bereiden: (40 minuten) Verhit de olijfolie en bak de pompoen 6-8 minuten. Voeg de sjalotten toe en bak ze kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Strooi 1 tl suiker over de pompoen en laat hem smelten. Blus af met de balsamico. Laat de pompoen in de marinade afkoelen.
Meng de sla met de pompoen en de pompoenmarinade. Pluk de parmaham in stukjes en verdeel over de sla. Druppel de olijfolie erover en bestrooi met de pompoenpitten.

Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...