Pagina's

vrijdag 28 december 2012

Britse pasteitjes

4 personen
- 1 aardappel, vastkokend, geschild
- 1/2 knolselderij, geschild
- 125 g winterwortel
- 1 ui, gesnipperd
- 1 el Worcestershire sauce
- 250 g gehakt half om half
- 8 plakjes roomboterbladerdeeg
- 60 g boter
- 1 ei, losgeklopt




Bereiden: (20 minuten, wachten 35 minuten) Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de aardappel, knolselderij en peen in blokjes van 1 x 1 cm. Meng met de ui en Worcestershire sauce door het gehakt. Breng op smaak met peper en zout. 
Plak steeds 2 plakjes bladerdeeg aan elkaar zodat er een rechthoek ontstaat. Druk de overlappende rand aan. 
Verdeel de vulling over het midden van het deeg. Leg op elke portie 15 g boter. Vouw de 4 uiteinden van het bladerdeeg naar binnen en druk rondom dicht. Druk met duim en wijsvinger een schulppatroon in de rand. Herhaal met de rest van de pasteitjes. Bestrijk met het ei en bak ca. 35 min. in de oven.

Bron: Allerhande

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...