Pagina's

woensdag 30 januari 2013

Braadworst met spek en jeneverbes

4 personen
- 750 g aardappels, geschild en in stukken
- zout en peper
- 3 el boter
- 4 kleine braadworsten
- 8 plakken ontbijtspek
- ca. 10 jeneverbessen
- 1 spitskool
- 100 ml melk
- vijzel




Bereiden: (40 minuten) Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappels in 20 minuten gaar in water met zout. Verhit 1 el boter in een ovenbestendige pan. Rol elke braadworst in 2 plakjes ontbijtspek. Braad de worstjes ca. 6 minuten rondom aan.
Stamp de jeneverbessen in de vijzel fijn. Bestrooi de worstjes met de jeneverbessen en zet de pan ca. 20 minuten in de oven.
Snijd de spitskool in repen en stoof de kool met 1 el boter zachtjes gaar in een ruime pan.
Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pureer de aardappels met 1 el boter en de melk. Breng op smaak met peper en zout. Breng de kool op smaak met peper en zout. Serveer de worstjes met de aardappelpuree en de kool.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...