Pagina's

woensdag 2 januari 2013

Garnalensalade

8 personen
- 2 takjes koriander
- 2 teentjes knoflook
- 24 grote garnalen, gepeld, zonder kop
- 2 el olie
- sap van 1 citroen
- 2 rode uien, in dunne ringen
- 4 rijpe avocado's
- 4 el olijfolie
- zout en peper
- 200 ml crème fraîche
- 2 tl paprikapoeder


Bereiden: (30 minuten) Hak de korianderblaadjes grof. Pel en snipper de knoflook. Halveer de garnalen over de lengte. Verhit de olie in en pan en bak de garnalen en de knoflook ca. 1 minuut op  hoog vuur in. Blus af met de helft van het citroensap en meng er de koriander doorheen. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
Snijd het vruchtvlees van de avocado's in plakken en besprenkel met de rest van het citroensap.
Meng de garnalen voorzichtig met de avocado,uien en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en maak stapeltjes op de borden. Schep op ieder bord wat crème fraîche naast de garnalen. Bestrooi de crème fraîche met peper, zout en paprikapoeder.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...