Pagina's

woensdag 9 januari 2013

Rode-uigratin met pistachenoten

4 personen
- 4-5 rode uien, in ringen of smalle partjes
- olijfolie
- zout en peper
- 3 eieren
- 200 ml kookroom of melk
- 1 el gehakte verse basilicum of
- 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- 75 g geraspte belegen kaas
- 75 g gepelde pistachenoten




Bereiden: (15 minuten, oven 45 minuten) Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de uien in een met bakpapier of aluminiumfolie beklede quiche- of lage taartvorm. Besprenkel met olijfolie en maal er peper over. Zet de uien 15 minuten in het midden van de oven. Klop intussen de eieren met de kookroom of melk (Melkan), zout, peper en basilicumItaliaanse kruiden. Giet dit mengsel over de uien. Bestrooi met geraspte Parmezaanse of belegen kaas en zet de gratin nog 25-30 minuten in de oven. Rooster intussen de pistachenoten in een droge hete koekenpan en strooi ze voor het serveren over de gratin.

Bron: Boodschappen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...