Pagina's

zaterdag 2 februari 2013

Blauwe kaastaartjes met waldorfsalade

8 taartjes
- 8 plakjes bladerdeeg
- 50 g geraspte cheddar
- 2 eieren + 1 extra eierdooier
- 100 g gorgonzola dolce, in stukjes + extra voor erbij
- 200 g crème fraîche
- 75 g mayonaise
- 1 el citroensap
- 1 granny smith appel, klokhuis verwijderd
- 1 pink lady appel, klokhuis verwijderd
- 35 g geroosterde walnoten, gehakt
- 1 stengel bleekselderij, in luciferreepjes + jonge blaadjes voor erbij


Bereiden: (40 minuten, oven 25 minuten) Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de taartvormpjes in en bekleed ze met bladerdeeg. Snijd de randen bij. Bekleed de deegvormpjes met bakpapier en vul met steunvulling. Bak 10 minuten in de oven, verwijder de steunvulling en bak nog 5 minuten tot het deeg goudbruin en droog is.
Verdeel de cheddar en gorgonzola over de bodems. Klop de eieren met de extra dooier los met de crème fraîche, breng op smaak met peper en zout en schep in de taartjes. Bak 10 minuten of tot de vulling stevig is.
Klop intussen de mayonaise, het citroensap, de rest van de gorgonzola en 2 el water in de keukenmachine tot een glad mengsel. Snijd de appels in heel dunne schijven en meng met de walnoten en bleekselderij met bladgroen. Schep de salade op de taartjes, verdeel de extra gorgonzola erover en besprenkel met de dressing.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...