Pagina's

vrijdag 1 februari 2013

Gefrituurde mozzarellaballetjes met tomatensaus

30 balletjes
- 30 bocconcini
- 150 g panko (Japans broodkruim)
- 150 g bloem, gemengd met zout en peper
- 3 eieren, lichtgeklopt
- zonnebloemolie, voor het frituren
- handvol bladpeterselieblaadjes
- 1 blik tomaatblokjes à 400 g
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 el bruine basterdsuiker



Bereiden: (30 min., afkoelen 30 min., koelen 30 min.) Verhit voor de tomatensaus alle ingrediënten in een pan op matig vuur. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat onder af en toe roeren 20-25 minuten koken tot de licht is ingedikt. Laat afkoelen en pureer glad. Zet apart.
Laat intussen de bocconcini uitlekken en dep droog met keukenpapier. Maal het panko broodkruim fijn in een keukenmachine. Doet de bloem, eieren en broodkruim in 3 aparte kommen. Rol de bocconcini eerst door de bloem, schud het overtollige af, haal ze dan door het ei en wentel ze tenslotte door het broodkruim. Zet 30 minuten in de koelkast.
Verhit de olie tot 190 graden en frituur de bocconcini in delen 2 tot 3 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schep de balletjes uit de olie en en laat uitlekken op keukenpapier. Frituur de peterselieblaadjes 10 seconden of tot de knapperig zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de balletjes warm met de tomatensaus en peterselieblaadjes.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...