Pagina's

donderdag 28 februari 2013

Kip tikka-spiesen met komkommerraita

4 personen
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- ca. 25 g verse gember, fijn gehakt of geraspt
- 2 tl. tandoorikruiden
- 100 ml yoghurt
- 600 g kipfilet
- sap van 1/2 citroen
- 250 g papadums (ongefrituurd)
- 500 ml olie
- 1 rode peper
- 1 el olie
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl mosterdzaad
- 1 komkommer
- 150 ml dikke yoghurt
- 1/2 bosje munt
- zout

Bereiden: (45 minuten, wachten 4 uur) Meng de knoflook, tandoorikruiden, gember en yoghurt. Snijd de kipfilet in grote blokjes en meng ze met het yoghurtmengsel. Zet het geheel afgedekt in de koelkast en laat 4 uur marineren.
Snijd voor de komkommerraita de rode peper in ringetjes. Verhit de olie in een pan en bak er het korianderzaad en het mosterdzaad ca. 3 minuten op matig vuur in. Voeg de rode peper toe en verwarm nog ca. 2 minuten.Snijd de komkommer in zeer dunne plakken. Pluk de muntblaadjes van de takjes. Meng de komkommer met de yoghurt, de muntblaadjes en het specerijen-oliemengsel. Breng eventueel op smaak met zout.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Rijg de stukken kip aan een spies. Verhit een grillpan en gril de kipspiesen ca. 4 minuten rondom. Leg de spiesen in een ovenschaal en bak ze nog ca. 12 minuten in de oven.
Verhit de olie in een ruime pan. Frituur de papadums volgens de aanwijzingen op de verpakking in de olie. Serveer de kipspiesen met de papadums en komkommerraita.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...