Pagina's

woensdag 20 februari 2013

Gehakttaart met paksoi

8 stukken
- 100 g ontbijtspek in reepjes of gerookte spekblokjes
- 400 g rundergehakt
- 1 struik paksoi, in repen
- 1 el ketjap manis of sojasaus
- 2 tl kerriepoeder
- 7 plakjes bladerdeeg
- 2 el paneermeel
- 3 eieren
- 150 ml kookroom
- bekertje gefrituurde uitjes



Bereiden: (20 minuten, oven 45 minuten) Bereiden Verwarm de oven voor op 200°C. Bak het spek zachtjes uit en schep het uit de pan. Bak het gehakt in het spekvet rul. Voeg als het gehakt bijna gaar is de paksoi, ketjap, kerriepoeder, zout en peper toe en roerbak 3 minuten. Bekleed de quichevorm met het deeg en druk de naden goed tegen elkaar aan. Prik de deegbodem enkele keren in met een vork en bestrooi met paneermeel. Klop de eieren los met de kookroom. Giet het overtollige vocht van de groenten en het vlees af en verdeel de vulling over de deegbodem. Giet het roommengsel erover. Bak de taart in 40-45 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Bron: Boodschappen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...