Pagina's

vrijdag 22 maart 2013

Gefrituurde vis met remoulade

4 personen
- 2 takjes peterselie, blaadjes, fijngehakt
- 2 takjes kervel, blaadjes, fijngehakt
- 2 takjes dragon, blaadjes, fijngehakt
- 50 g augurkjes, in kleine blokjes
- 1 gezouten ansjovisfilet
- 1 el kappertjes
- 1 tl mosterd
- 200 ml mayonaise
- 1 l olie om te frituren
- 250 g kabeljauwfilet, in blokjes
- 100 ml bier
- 100 g bloem
- 1 eiwit
                                              - peper en zout

Bereiden: (30 minuten) Wrijf de ansjovisfilet in een vijzel fijn. Meng de gehakte kruiden, augurkjes, kappertjes mosterd en ansjovis door de mayonaise.
Verhit de olie in een ruimte pan tot 170 graden. Roer het bier met een garde door de bloem. Klop het eiwit met een snuf zout stijf en spatel rustig door het bloemmengsel. Wentel de blokjes vis in het beslag.
Frituur de blokjes vis portiegewijs in 3-4 minuten goudbruin in de hete olie. Schep de vis uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de remouladesaus.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...