Pagina's

maandag 29 april 2013

Risotto met witlof, kaas en cashewnoten

4 personen
- 4 stronkjes witlof (ca. 400 g)
- 2 el citroensap
- 2 el olijfolie
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 rode ui, gesnipperd
- 350 g risottorijst
- 1 l hete groente- of kruidenbouillon
- 50 g boter
- 75 g parmezaanse kaas, grof geraspt of in krullen
- 50 g cashewnoten, grof gehakt
- 1 lente-/bosuitjes, in ringen


Bereiden: (30 minuten) Snijd eventueel de binnenste kern uit de witlofstronkjes. Verdeel het witlof in reepjes van 1 cm en besprenkel met citroensap. Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg de rijst toe en schep deze om totdat alle korrels glanzen. Giet de bouillon erbij tot de rijst net onderstaat en roer tot de bouillon is opgenomen door de rijst. Herhaal dit en blijf goed roeren tot de risotto na 15-20 minuten beetgaar is. Schep de witlofreepjes, boter, zout, peper en de helft van de kaas erdoor en verwarm nog 1-2 minuten op een lage stand. Bestrooi de risotto voor het serveren met de rest van de kaas, cashewnoten en lente-ui. Lekker met een tomatensalade.

Bron: Boodschappen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...