Pagina's

dinsdag 16 april 2013

Lentetaart met kruidenroom

4-8 personen
- 1/2 bos bospeen
- 500 g groene asperges
- 100 g doperwten
- 8 kwarteleitjes
- 1 citroen
- handvol verse kruiden, bijv. platte peterselie en basilicum
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg (270 g)
- 200 g verse roomkaas naturel
- 125 ml crème fraîche
- 1 teen knoflook, geperst



Bereiden: (25 minuten, oven 25 minuten) Verwarm de oven voor op 220 graden. Schrap de bospeen. Laat aan elke peen een stukje loof zitten. Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges. Halveer de asperges en de bospeen in de lengte en kook ze 3 min. in water met zout. Voeg na 3 min. de doperwten toe. Kook de kwarteleitjes in 4 min. hard. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen. Hak de helft van de kruiden fijn. Meng de fijngehakte kruiden met de citroenrasp, roomkaas en crème fraîche. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Bestrijk het deeg met de kruidencrème; houd een rand van 2 cm vrij. Vouw de rand terug tot de kruidencrème. Leg de bospeen en de asperges naast elkaar op de crème met de erwten ertussen. Laat het loof van de wortel over de deegrand steken en wissel de kant af. Bestrooi met zout en peper.
Bak de taart in de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Leng hem op een schaal en strooi de rest van de kruiden erover. Leg de eitjes tussen de kruiden en serveer de taart warm of op kamertemperatuur.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...