Pagina's

dinsdag 30 april 2013

Ossenhaas met pasta en asperges

4 personen
- 2 el olie
- 800 g ossenhaas
- 2 el bloem
- 3 el boter
- 250 g groene asperges, in stukken
- 250 g sugarsnaps
- 1 ui, gesnipperd
- 250 g tagliatelle
- 1/2 bosje tijm, gehakt
- 1/2 bosje kervel + voor garnerning, gehakt
- 2-3 el Noilly Prat
- 400 ml runderfond
- 200 ml slagroom

Bereiden: (30 minuten, oventijd 3 uur) Verwarm de oven voor op 80 graden (geen hetelucht!). Verhit de olie in een grote pan en bak er het vlees ca. 8 minuten rondom in. Breng op smaak met zout en peper. Leg het vlees op een schaal en gaar het ca. 3 uur in de oven. Zet de pan met het bakvet apart.
Kneed de bloem en 2 el boter door elkaar. Verkruimel het mengsel in kleine stukjes en zet in de koelkast.
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking in water met wat zout. Kook de asperges 5-6 minuten mee. Kook de sugarsnaps 2 minuten mee.
Verhit het bakvet van het vlees weer en fruit er de ui in. Blus af met de Noilly Prat. Voeg de runderfond toe en breng aan de kook. Klop beetje bij beetje het boterbloemmengsel erdoorheen tot de saus licht romig wordt. Roer de gehakte kruiden erdoorheen en breng op smaak me n peper.
Giet de pasta en de groenten af en doe ze terug in de pan. Roer er 1 el boter doorheen. Snijd het vlees en serveer het met de groenten, de pasta en de saus. Garneer met de kervel.

Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...