Pagina's

woensdag 1 mei 2013

Romige kip korma met broccoli

4 personen
- 300 g witte rijst
- 800 g broccoli, in kleine roosjes en steel in plakjes
- 2 el zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 350 g kipfilet, in reepjes
- 2 tl Indiase garam masala (specerijenmengsel, blikje 65 g)
- 1 bakje MonChou Zacht & luchtig (roomkaas, 200 g)
- 1 el amandelschaafsel (bakje 55 g)




Bereiden: (20 minuten) Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli in 6 min. beetgaar.
Verhit de olie in een wok. Fruit de ui en knoflook 1 min. Schep de kipfiletreepjes erdoor en bak in 2 min. bruin. Schep de garam masala erdoor. Voeg de roomkaas met 150 ml water toe. Verwarm nog 5 min. en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster in een koekenpan zonder olie of boter het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord.
Schep de rijst met de kip korma in 4 diepe borden. Strooi er het amandelschaafsel over. Serveer de broccoli erbij.

Bron: Allerhande

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...