Pagina's

vrijdag 5 april 2013

Spruitjeskroketten met karwijzaad en kaas

16 grote of kleine kroketjes
- 2 el karwijzaad
- 400 g spruitjes, gehalveerd
- 3 gelatineblaadjes
- 90 g boter
- 130 g bloem + bloem voor paneren
- 300 ml groentebouillon
- 250 g jong belegen kaas, geraspt
- 4 eiwitten
- paneermeel voor paneren
Bereiden: (45 minuten, opstijven 2 uur) Rooster in een droge koekenpan op halfhoog vuur het karwijzaad knapperig, neem uit de pan en laat afkoelen.
Kook de gehalveerde spruitjes in ruim kokend water met zout in 3 min. beetgaar. Giet af, laat iets afkoelen en snijd ze heel fijn.
Week de gelatineblaadjes 5 min. in koud water.
Verwarm de boter in een ruime steelpan en roer de bloem erdoor. Laat 3-4 min. garen. Voeg al roerende in delen de bouillon toe en roer steeds totdat de saus weer glad is voordat je nieuwe bouillon toevoegt.
Haal de pan van het vuur, voeg de goed uitgeknepen gelatineblaadjes toe en laat in de saus oplossen. Voeg nu de geraspte kaas, het karwijzaad en de spruitjes toe en meng goed. Bekleed een ruime platte bak met plasticfolie en schep het mengsel erin. Druk gelijkmatig glad en laat 2 uur in de koelkast opstijven
Zet drie borden klaar, één met eiwit, één met bloem en één met paneermeel. Vorm kroketten van het spruitjesmengsel en wentel ze eerst door de bloem, dan door het eiwit en vervolgens door de paneermeel.
Verwarm de olie in een friteuse op 180 graden. Bak de kroketten met niet meer dan vier tegelijk in de hete olie goudbruin en laat op keukenpapier uitlekken.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...