Pagina's

zondag 21 april 2013

Walnoten-cranberrytaart met cognac-room

8-10 personen
- 250 g gepelde walnoten
- 250 g suiker
- 4 eieren
- sap en rasp van 1 citroen
- 100 g gedroogde cranberry's
- 2 el geschaafde amandelen
- 4-5 el poedersuiker, gezeefd
- 250 ml slagroom
- 2-3 el cognac




Bereiden: (25 minuten, oven 35 minuten) Verwarm de oven voor op 180 graden. Maal de noten fijn in de keukenmachine, net te lang malen anders wordt het klef. Voeg de suiker toe en dan de eieren en meng nog kort. Doe het mengsel over en een kom. Voeg 1 el van het citroensap en het rasp aan het mengsel toe. Schep tweederde van de cranberry's door het beslag schep het in de vorm. Bestrooi met d resterende cranberry's en geschaafde amandelen. Plaats de vorm op een rooster in het midden van de oven en bak de walnoten-cranberrytaart in 35 minuten goudbruin en gaar. Hem hem uit de oven en laat op een rooster afkoelen. Bestrooi de taart met wat poedersuiker.
Klop de slagroom met de cognac en 2 el poedersuiker half stijf. Snijd de taart in puntjes en serveer met cognacroom, bij een pittige espresso.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...