Pagina's

woensdag 29 mei 2013

Hollandse bieflapjes met asperges

4 personen
- 1 kg witte asperges, geschild
- 100 ongezouten roomboter
- 150 ml droge witte wijn
- 1 kg krieltjes, in de schil, schoongeboend
- 4 bieflappen, op kamertempertuur
- rasp en sap van 1 sinaasappel
- 1 rode ui, in boogjes
- 4 el olijfolie
- 2 el tuinkers
Bereiden: (35 minuten, oven 40 minuten) Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de asperges in een lage ovenschaal. Verdeel er 50 g boter in vlokjes over. Schenk de wijn erbij en bestrooi met zout en peper. Dek de schaal af met aluminiumfolie en smoor de asperges in het midden van de oven in 30-40 minuten (afhankelijk van de dikte) boterzacht.
Kook de krieltjes in water met zout in 10-12 minuten halfgaar. Giet af en laat uitdampen. Smelt in een koekenpan 25 g boter en bak hierin de krieltjes in 6-8 minuten goudbruin en krokant.
Snijd intussen de bieflapjes dwars op de draadrichting in 1 cm dikke plakken. Meng het sinaasappelrasp met 3 el van het sap, de uiboogjes, 2 el van de olie en zout en peper. Leg de biefreepjes erin en laat 10-15 minuten marineren.
Verhit vlak voordat alles klaar is de wok goed heet voor. Voeg de rest van deolie en de rest van de boter toe en laat de boter net iets bruin kleuren. Zeef het vlees en de uireepjes (bewaar de marinade)en roerbak ze in de wok 1-2 minuten rondom snel bruin. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiufolie. Draai het vuur lager, roer de achtergehouden marinade erdoor en laat 1-2 minuten inkoken.
Verdeel de asperges over 4 borden en bestrooi met tuinkers.Schep het vlees en de krieltjes erbij en serveer de jus er apart bij.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...