Pagina's

zondag 26 mei 2013

Mangomousse met aardbeiensaus

4 personen
- 1 blaadje gelatine
- 425 g mango (blik)
- 4 el citroensap
- 50 g + 1-2 el suiker
- 200 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 300 g aardbeien (diepvries)
- 2 kiwi's
- munt om te garneren




Bereiden: (35 minuten) Week de gelatine in koud water. Laat de mango goed uitlekken. Pureer hem met het citroensap en 50 g suiker. Knijp de gelatine uit en los hem voorzichtig op in een pan. Roer er een beetje van de mangopuree doorheen. Roer het gelatinemengsel vervolgens door de overig mangopuree. Zet het mengsel 15-20 minuten in de koelkast tot het begint te geleren.
Klop de slagroom stijf en voeg de vanillesuiker toe. Spatel de slagroom voorzichtig door de mangopuree. Verdeel de mangomousse over een platte schaal. Laat minimaal 4 uur afgedekt afkoelen.
Laat de aardbeien ontdooien. Pureer ze met 1-2 el suiker. Schil de kiwi's en snijd ze in plakjes.
Vorm met een lepel eivormige bolletjes van de mangomousse en leg ze op een dessertbord. Serveer met de aardbeiensaus en garneer met de kiwi en munt.

Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...