Pagina's

maandag 27 mei 2013

Zalm met prei en noten

4 personen
- 600 g zalmfilet
- 2 sinaasappels, schoongeboend
- 5 sneetjes volkorenbrood, zonder korst, verkruimeld
- 50 g walnoten, grof gehakt
- 1 prei,  in smalle ringetjes of fijngehakt
- 100 g vloeibaar bakproduct of boter
- 1 eierdooier, losgeklopt
- bakplaat, ingevet





Bereiden: (30 minuten) Verwarm de oven voor op180°C. Dep de vis droog en maal er royaal peper over. Leg de zalmfilets naast elkaar op de bakplaat. Rasp de schil van 1 sinaasappel en verdeel de andere
sinaasappel in partjes. Meng het broodkruim met de walnoten, prei en geraspte sinaasappelschil.
Verwarm het bakproduct en bak het broodkruimmengsel 2-3 minuten. Breng op smaak met zout. Bestrijk de vis met eidooier, verdeel het broodmengsel erover en druk het een beetje aan. Zet de vis circa 15 minuten in het midden van de oven tot deze gaar is en de bovenkant krokant is. Serveer de zalm met partjes sinaasappel. Lekker met worteltjes en peultjes, gebakken aardappels en tartaarsaus.

Bron: Boodschappen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...