Pagina's

zaterdag 25 mei 2013

Zalmsoep en -amuse

4 personen
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 1 el olijfolie
- 400 ml groentebouillon
- 50 ml kookroom
- 50 ml witte wijn
- 2 tomaten, ontveld, in blokjes
- 1 blikje rode zalm (ca 200 g), schoongemaakt
- 1 lente-/bosuitje, in ringen




Bereiden: (20 minuten) Fruit het sjalotje en de knoflook in de olie. Voeg de bouillon, kookroom, wijn, tomaten en 3/4 van de zalm toe en verwarm zonder te koken. Pureer de soep en serveer deze met de rest van de zalm en de lente-ui in glaasjes of kommetjes.

Zalm-amuse: (20 minuten) Meng 1 appel in miniblokjes, 1 mango in miniblokjes met 1 el citroensap en 6 fijngehakte sprietjes bieslook. Meng 125 ml crème fraîche met 50 g gerookte zalm in reepjes en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het appel-mangomengsel over de amuselepels en schep het romige zalmmengsel er op. Garneer met nog 50 g zalmreepjes en 6 in stukken geknipte sprietjes bieslook.

Bron: Boodschappen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...