Pagina's

zondag 12 mei 2013

Café glacé

4 personen
- 300 ml koffie
- 100 g suiker
- 500 g vanille-ijs
- 50 g pure chocolade
- 100 ml + 1 el slagroom
- evt. chocolade om te garneren







Bereiden: (25 minuten) Breng de koffie met de suiker aan de kook en kook in tot hij stroperig is. Neem van het vuur en laat de siroop helemaal afkoelen.
Plaats het ijs ca. 20 min. in de koelkast om het zacht te laten worden. Smelt de chocolade met 1 el slagroom. Giet het chocolademengsel in een spuitzakje en knip er een klein hoekje af. Versier de binnenkant van 4 grote, gekoelde wijnglazen met de chocoladesaus door de chocolade tegen de wand van het glas te spuiten en tegelijkertijd de steel van het glas tussen duimen wijsvinger snel rond te draaien.
Schep het ijs met de koffiesiroop en 100 ml slagroom in een keukenmachine en meng tot een glad geheel. Giet de ijskoffie in de glazen en garneer eventueel met geraspte chocolade. Serveer direct.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...