Pagina's

donderdag 6 juni 2013

Gegrilde asperges met ardennerham

4 personen
- 750 g aardappels, in stukken
- zout en peper
- 12-15 witte asperges
- 1/2 bosje bieslook
- 1 el olie
- 3 el boter
- 100 ml melk
- 8 plakken ardennerham





Bereiden: (30 minuten) Kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar in water met wat zout. Schil de asperges. Blancheer de asperges ca. 4 minuten in kokend water met zout. Snijd de bieslook fijn.
Verhit een grillpan. Neem de asperges en schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken. Strijk de olie met een kwastje over de asperges. Gril de asperges ca. 3 minuten rondom in de grillpan.
Giet de aardappels af en laat ze droog stomen. Stamp de aardappels fijn met een pureestamper en roer er de boter en de melk doorheen. Breng op smaak met zout en peper en roer er de helft van de bieslook doorheen.
Verdeel de puree over de borden en leg er de gegrilde asperges op. Bestrooi de asperges met zout en peper, verdeel er de plakken ardennerham over en strooi de rest van de bieslook eroverheen.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...