Pagina's

vrijdag 7 juni 2013

Sliptong met mosterd-peterselieboter

4 personen
- 1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
- 150 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 1 el kruidenmosterd + 3 tl extra
- 4 el krulpeterselie, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 citroen, schil geraspt, helft uitgeperst, helft in plakjes
- 2 el notenolie
- 3 el volle boerenyoghurt
- 1 kopsla, blaadjes gescheurd
- 4 grote sliptongen of 8 kleine



Bereiden: (30 minuten) Kook de aardappelen in een klein laagje water met zout afgedekt in 25-30 minuten goed gaar. Giet bijna al het kookvocht (er mogen nog een paar eetlepels in blijven) af, voeg op het vuur nog 50 g boter, 1 el van de mosterd en de helft van de peterselie toe en stamp er een fijne puree van.
Prak ondertussen 2 tl van de mosterd, de knoflook, de rest van de peterselie en 1 tl citroenrasp door 75 g romig geroerde boter. Vorm er met behulp van een stukje plasticfolie een rolletje van en leg in de vriezer tot gebruik.
Klop een dressing van 1,5 el citroensap, 1 tl mosterd, de olie en de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper. Doe de sla in een schaal en schenk de boerenyoghurtdressing erover.
Smelt in 2 grote (antiaanbak)koekenpannen de rest van de boter. Bestrooi de sliptongetjes met zout en peper en bak ze in 2-3 minuten per kant goudbruin en net gaar.
Snijd de boter in 8 plakjes. Leg de sliptongetjes op 4 en leg de boterplakjes op de vis. Serveer met de puree en kropsla.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...